
تجمع چغندرکاران مرودشتی مقابل فرمانداری
|
کشاورزان چغندرکار مرودشتی صبح ديرور در اعتراض به تأخیر 5 ماهه در پرداخت قیمت محصولات خود مقابل فرمانداری مرودشت تجمع کردند
|
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس، این تجمع اعتراض آمیز در آستانه آغاز فصل کشت چغندر قند در منطقه مرودشت صورت می گیرد.
این در حالیست که کشاورزان فارسی در سال جاری با تحویل بیش از 443 هزار تن چغندر قند بیش از 24 میلیارد تومان از کارخانجات قند و شکر طلب کار هستند.
سید جعفر حسینی عضو انجمن کشاورزان خبره شهرستان مرودشت در حاشیه این تجمع اعتراض آمیز به خبرنگار ایسنا گفت: این نوع تعامل دولت با کشاورزان در درازمدت و کوتاه مدت اثرات نامطلوبی را به جا خواهد گذاشت.
وی گفت: در کوتاه مدت همین طلبکاری کشاورزان باعث کاهش بهره وری در تولید شده و تبعات روحی برای کشاورزان دارد.
حسینی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که ما مالک خاک نیستیم و این خاک از گذشتگان به ما ارث رسیده و باید آن را به آیندگان انتقال دهیم.
کشاورز چغندر کار مرودشتی با تأکید بر ضرورت حفظ منابع آب و خاک گفت: تناوب کشت و آیش دو سیاست مهم در حفظ خاک در بخش کشاورزی است.
وی ادامه داد: با یک سری سیاست های نادرست در سالیان اخیر آیش را از دست داده ایم و با مشکلات موجود نمی توانیم زمینی را برای آیش نگه داریم. چون کشاورزی درآمدی ندارد و مجبوریم همه اراضی را زیرکشت ببریم.
حسینی با اشاره به خواص چغندر قند گفت: در تناوب کشت، چغندر قند یک محصولات بی نظیر به شمار می رود که خاک را دگرگون می کند و با گندم و ذرت و کشت های دیگر متفاوت است و باعث باروری های خاک می شود.
این کشاورز مرودشتی معتقد است در صورت ادامه سیاست های موجود و بی تفاوتی نسبت به محصولاتی چون چغندر قند، به تدریج این محصولات از سبد تناوب کشت کشاورزان خارج می شود.
وی با اشاره به مشکلات موجود در پرداخت پول چغندر قند به کشاورزان گفت: با اتفاقات دو سال اخیر، کشاورزان اصلاً تمایلی به کشت ندارند و کارخانه های قند هم با توجه به حجم واردات شکر قدرت این ریسک ندارند که با کشاورز قرارداد منعقد کنند.
سید جعفر حسینی با انتقاد از واردات بی رویه شکر در دو سال گذشته گفت: شکر وارداتی به روند تولید در کشاورزی و صنعت خسارت وارد کرده است و هیچ منفعتی برای مصرف کننده نداشته است.
وی گفت: شاید مصرف کننده به جای 850 تومان، 300 تومان پول دهد اما در مجموع عرصه تولید کشور صدمه دیده است.
عضو انجمن کشاورزان خبره مرودشت گفت: باید منتظر روزی باشیم که تولید شکر در کشور تعطیل شده و باید شکرهای با نرخ های جهانی گزاف وارد کنیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون یک هزار و 800 کشاورز فقط در مرودشت تحت تأثیر بحران در چغندر قند و شکر قرار گرفته اند افزود: چغندر قند از کشت تا حمل و فرآوری محصولی اشتغالزاست. هیچ محصولی به اندازه چغندر قند در مراحل کشاورزی کارگر جذب نمی کند ضمن اینکه حمل و نقل را نیز به شدت تحت تأثیر قرار می دهد.
وی افزود: کشاورزان چغندر کار امروز در تجمعی آرام مقابل ساختمان فرمانداری خواستار تسریع در پرداخت پول چغندر شدند
منبع:ایسنا
|
نظرات بینندگان |
|
ارسال نظرات |
|
|